Universitetet më të mira të Ballkanit, Shqipëria s’figuron as ndër të këqinjtë

0

News & World Report” ka konfirmuar se universiteti më i mirë në botë vazhdon të jetë ai i Harvardit. Sa i përket Ballkanit, Universiteti i Beogradit është ai që renditet më mirë, në në vendin e tretë e 388, ndërsa Universiteti i Zagrebit në vendin e 489, nga 496 universitete të ranguara gjithësej në botë, raporton INA.
Universiteti i Lubjanës është radhitur në vendin e 348, ndërsa Universiteti i Vjenës në vendin e 197 në botë.

Ndërsa universitetet në Maqedoni, Bosnjë e Hercegovinë, Malit të Zi dhe Shqipëri, nuk kanë hyrë fare në listë. Madje, as për keq.

Gjatë rankimit janë marrë parasysh kritere të tilla, siç janë reputacioni botëror në fushën hulumtuese-kërkimore, reputacioni rajonal, publikimet, ndikimi dhe influenca e citateve kontekstuale në literature ndërkombëtare, numri i përgjithshëm i citateve të punimeve shkencore, bashkëpunimi ndërkombëtar, numri i doktorantëve dhe numri i doktorantëve në raport me numrin e personelit akademik. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com