Shumica e miqëve në Facebook janë të rremë, thuhet sipas studimit

0

Shumica e miqëve tuaj në Facebook nuk kanë ndonjë kujdes për ju dhe ndoshta nuk iu vie keq për porblemet e juaja, thuhet sipas një studimi.

Shumë njerëz kanë me qindra miq në Facebook. Por njerëzit mund të llogarin në vetëm 4 nga ta, thuhet sipas një hulumtimi.

Robin Dunbar, një psikolog i psikologjisë evolucioniste në Universitetin e Oksforidit, ndërmorri një hap për të gjetur një lidhje ndërmjet atyre që kanë shumë miq në Facebook dhe miq të vërtet.

Ai gjeti se ka shumë pak lidhje mes asaj të pasurit miq në rrjetet sociale dhe nëse realisht janë të lidhur me ta, ose që flasin në baza të rregullta.

Personi mesatar ka rreth 150 miq në Facebook, por vetëm 14 nga ta do të dalin në krah nëse ju ndodh diçka e gabuar.

Tek një njeri mesatar thuhet se vetëm 27% e miqëve në Facebook ishin të vërtet./KohaIslame

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com