Shpërblehen fituesit e Garave Kur’anore në Arabisë Saudite

0

Fituesit e kategorive të ndryshme në edicionin e 36-të të Garave Kur’anore Ndërkombëtare në Arabisë Saudite morën çmimet e tyre në një ceremoni që u zhvillua të mërkurën në mbrëmje.

Ceremonia u zhvillue në Xhaminë e Madhe, (Mesxhid el-Haram) në qytetin e shenjtë të Mekës.

Në kategorinë e parë, mësimi përmendësh i tërë Kur’anit së bashku me Texhvid dhe interpretimin, përfaqësuesi i Arabisë Saudite arriti i pari, i pasuar nga pretendentët nga Mauritania dhe Çadi.

Fituesit e rangut të parë në të tri kategoritë tjera ishin nga Katari, Libia, dhe Afrika e Jugut.

Ky edicion i Garave Kur’anore Ndërkombëtare u mbajt në Xhaminë e Madhe, (Mesxhid el-Haram) në Mekë nga e dita e shtunë, 15 nëntor deri të martën, 18 nëntor 2014.

Në këto Gara Kur’anore Ndërkombëtare morën pjesë 138 hafizë të Kur’anit nga 59 shtete të botës. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com