SHËRIMI ME UJË

0

Është traditë në Japoni që të pihet ujë menjëherë pasi që të zgjohet nga gjumi në mëngjes.

Pas një analize shkencore u dëshmua vlera e saj.Ne do të japim disa të dhëna më poshtë dhe një përshkrim se si ta përodrim ujin lexuesit tanë.

Vlen për sëmundjet e mëparshme dhe serioze,gjithashtu edhe për sëmundjet moderne të kohës sonë, trajtimi i ujit ishte i sukseshëm nga medicina Japoneze si 100 % shëruese për këto sëmundje:

Kokëdhimbje, dhimbje trupi, sistemin e zemrës, artritin, për rrahjen e shpejtë të zemrës, simptomat e epilepsisë, mbipesha, bronkiti, astma, TB (tuberkuloza) , meningitis, funskinimi i veshkave, sëmundjet e sistemit të urinimit, të vjellurit, gastriti, diarea, diabeti, kapsllëku, majasili, sëmundjet e syve, mitra , kanceri dhe çregullimet menstruale, sëmundje të hundës, veshit dhe fytit.

Metoda e trajtimit:

1.Para se të ngriheni nga shtrati për t’i larë dhëmbët, pini prej 1 deri ne 4 gota me 160 ml ujë.

2.Lani dhëmbët dhe gojën, por mos ha asgjë për 45 minuta.

3.Pas 45 minutave mund të hani dhe pini normalisht.

4.”15 minuta pas mëngjesit, drekës dhe darkës, mos hani dhe mos pini asgjë për 2 orë të tëra.

5. Ata që janë të moshuar, apo të sëmurë dhe nuk kanë mundësi që t’i pijnë 4 gota ujë në fillimin e terapisë, le të përpiqen dhe le të fillojnë dalë ngadalë, nga një gotë, pastaj nga 2, deri sa ta arrijnë normën e 4 gotave në ditë.

6.Kjo metodë e trajtimit do të shëron të sëmurit, kurse të tjerët që do ta praktikojnë do të kanë një jetë të shëndetshme.

Lista që do ti numërojmë më poshtë e jep numrin e ditëve për trajtimin e nevojshëm për të shëruar/kontroluar/dhe regulluar këto sëmundje:

1.Presioni i lartë në gjak (30 ditë)

2.Lukthi dhe stomaku (10 ditë)

3.Diabeti (30 ditë)

4.Kapsllëku (10 ditë)

5.Kanceri (180 ditë)

6.TB ( Tuberkuloza) (90 ditë)

7.Artriti ,pacienti duhet të ndjekë trajtimin e mësipërm vetëm për 3 ditë në javën e parë,kurse filluar nga java pas kësaj do të vazhdon trajtimin 2 ditë në javë.

Kjo metodë e trajtimit nuk ka efekte anësore ,por gjatë trajtimit mundet që njeriu vetëm të urinojë më shumë se normalja.

Është më mirë për ne që të vazhdojmë me këtë dhe ta bëjmë këtë procedurë shprehi në jetën tonë. Pra pini ujë, qëndroni të shëndetshëm dhe aktiv.

Kjo vërtet ka kuptim …Kinezët dhe Japonezët pinë çaj të nxehtë gjatë ngrënies e jo ujë të ftohtë. E ju që dëshironi të pini ujë të ftohtë, ky artikull është shumë i vlefshëm që ti ta zbatosh këtë.

Ndoshta na duket e këndshme që të pijmë një gotë ujë të ftohtë pas ngrënies. Mirëpo, uji i ftohtë do ti ngurtësojë gjërat e yndyrshme që i ke konsumuar. Dhe kjo do ta ngadalësojë tretjen.

Pra, kjo jashtëqitja e hollë me acide, do të ngadalësohet dhe do të thithët më shpejtë nga zorrët se sa ushqimet e ngurta. Dhe do ti rrudhë zorrët.

Dhe shumë shpejtë, kjo do të shëndrohet në yndyrë dhe do të çojë drejt kancerit. Është me e mira që të pihen supa të nxehta apo ujë të ngrohtë pas ngrënies.

Një shënim serioz për ata me sulm në zemër:

-gratë duhet ta dinë se jo çdo sulm në zemër mund të jepë simptome në dëmtimin e krahut të majtë.
-të ketë kujdes nga dhimbjet e shpeshta rreth nofullës në fytyrë.
-mund që mos të keni dhimbje në gjoks gjatë një sulmi në zemër.
-neveria dhe djersitja janë gjithashtu simptome që shfaqen.
-60% të njerëzve që kanë sulme në zemër gjatë fjetjes nuk zgjohen përsëri.
-dhimbjet e nofullës mund që tju zgjojnë nga gjumi i rëndë.Pra të jemi të kujdesshëm dhe të vetëdijshëm. Aq më tepër që mësojmë për këtë,aq më të mëdha janë shanset për mbijetesë.

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com