SHBA jep ndihma financiare për Francën në operacionet “anti-terroriste” në perëndim të Afrikës

0

Sipas një raporti të AFP, Barak Obama ka akorduar një fond prej 10 milion dollarësh në formën e ndihmash ushtarake për operacionet “anti-terrorizëm” të Francës në Afrikë.
Forcat franceze të cilat janë të angazhuara “për të vendosur sigurinë” në vendet Mali, Nigeri dhe Cad, duhen ndihmuar, ka deklaruar presidenti i ShBA-ve. Franca ka nisur veprimet e saj ushtarake në Afrikë që prej janarit 2013. Rreth 3 mijë forca franceze janë dislokuar në Nexhmana kryeqytetin e Cadit. SHBA ndihmon Francën në operacionet anti-terrorizëm në Afrikë. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com