Robotët konkurues ne vendet e punës

0

Nëse ju brengoseni për faktin se robotët po vijnë, atëherë ndaloni, sepse ata janë këtu tashmë.

Agjentët artificial të inteligjencës tanimë janë të përfshirë në çdo aspekt të jetës sonë, mbajnë mesazhet tona të lira nga e-mail të padëshiruar, na ndihmojnë t’i bëjmë ueb faqet tona transaksion, i drejtojnë aeroplanët etj..

“Ata përdoren në mjekësi, ligj, dizajn dhe në industrinë automobilistike”, tha për BBC, Neil Jacobstein nga Universiteti i Al Singularity.

Jacobstein parashikon se inteligjenca artificiale do ta kalojë inteligjencën njerëzore kah mesi i viteve të 2020-ta.

Kompania kineze ‘Hon Hai’, e që është prodhuesi elektronik kontraktues më i madhi në botë, ka paralajmëruar se ka për qellim të ndërtojë një fabrikë për prodhimin e robotëve dhe t’i zëvendësojë 500,000 punëtor me robot për gjatë 3 vjetëve të ardhshme.

– See more at: http://www.kosovapress.com/sq/shkence/robotet-po-na-vjedhin-vendet-e-punes-8930/#sthash.Si9s46SN.dpuf 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com