Një burrë egjiptian ka 10 fëmijë, të gjithë hafizë të Kur’anit

0

Ibrahim Ahmed, një burrë që jeton në provincën Al Sharkia, në Egjipt, ka pesë djem dhe pesë vajza, të gjithë janë hafizë të Kur’anit të Shenjtë.

Në një intervistë me revistën “Akidati Magazine”, ai tha se kjo është për shkak të dashurisë së tij për librin e Allahut që ai vendosi të stimulojë fëmijët e tij për të mësuar Kur’anin përmendësh.

Ibrahim Ahmed, i njohur në Egjipt si Abu al-Mashajikh (babai i veprimtarëve të të shquar të Kur’anit), e përshkroi këtë si një Bekim Hyjnor kur i sheh të gjithë fëmijët e tij në mënyrë të angazhuar për rreth Kur’anit, Librit të Shenjtë.

Ai shpreson se bijtë e tij Ahmedi, Muhammedi, Ibrahim, Nuriu dhe Jusufi do të bëhen dijetarë të Kur’anit.

Një nga djemtë e tij, Ahmedi, fitoi çmimin e parë në Garat Ndërkombëtar Kur’anore të zhvilluara në Arabinë Saudite disa vite më parë.

Në Egjipt, familja e tij është quajtur si Mrekulli e Shekullit XXI dhe disa thonë se arritja e tyre duhet të përfshihet, të shënohet në Librin e Rekordeve Botërore të Guinness-it. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com