“Dosja Panama”, jep dorëheqje ministri spanjoll i Industrisë

0

Soria i cili pretendon se emri i tij kalon “gabimisht” në dokumente, mbeti në situatë të vështirë pasi me daljen e dokumenteve të reja u përgënjeshtruan thëniet e tij.

Ministri i Industrisë, Energjetikës dhe i Turizmit në Spanjë, Jose Manuel Soria (58) ka dhënë dorëheqjen, raporton Anadolu Agency (AA).

Soria i cili refuzon lidhjen e tij me kompaninë off-shore U.K Lines e formuar nga kompania ligjore panameze Mossack Fonseca dhe i cili pretendon se emri i tij kalon “gabimisht” në dokumente, mbeti në situatë të vështirë pasi me daljen e dokumenteve të reja u përgënjeshtruan thëniet e tij.

Soria në një deklaratë me shkrim në lidhje me dorëheqjen pasi ka vënë në dukje se aktivitetet tregtare në “Dokumentet Panama” në fjalë i përkasin periudhës të vitit 1995 para se të hynte në politikë ai ka pranuar se “ka bërë gabim”. Soria ndër të tjera ka theksuar se pavarësisht se dokumentet janë të vjetra ai ka zbatuar përgjegjësinë politike dhe se është dorëhequr për të mos dëmtuar qeverinë dhe partinë e tij.

“Të gjitha çështjet, aktivitetet politike duke përfshirë edhe shpjegimin duhet të jenë në cilësinë e shembullit. Jeni të detyruar të merrni përsipër përgjegjësinë në mënyrën e duhur kur nuk bëhet fjalë për këtë çështje ” u shpreh Soria.

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com