7 fazat që do të kaloni sapo të lini duhanin

0

Ndalimi i pirjes së duhanit është tepër i vështirë, por ju mund ta bëni shumë më të lehtë procesin.
Duke mësuar më shumë për 7 fazat në të cilat kalon trupi juaj gjatë lënies së duhanit keni një shans më të mirë për ta mësuar veten me ajrin e pastër dhe ta largoni nga tymi.

1. Lajmi i mirë është se përfitimet për shëndetin fillojnë 20 minuta pas lënies së duhanit. Lajmi i keq është që trupi juaj vazhdon ta kërkojë në po të njëjtën periudhë kohore.

2. Trupi juaj fillon të përjetojë simptomat e para të tërheqjes ndaj nikotinës, të tilla si dëshirat intensive, oreks, ankth, frustrime e shumë të tjera.

3. Shumë njerëz nuk e kuptojnë se nikotina largohet plotësisht nga trupi brenda 72 orësh nga cigarja e fundit që është konsumuar. Lajmi i keq është se dëshira për të konsumuar është shumë e fortë në këtë periudhë kohore. Një nga gjërat që duhet të dini është se dëshira për të pirë cigare është e njëjtë me ndjesinë e të qenit i uritur. Kjo është arsyeja pse shumë njerëz shtojnë në peshë pasi lënë duhanin, pasi hanë për të shmangur dëshirën ndaj nikotinës. Nëse kujtoheni se procesi në të cilin po kaloni nuk është aq i dëmshëm sa ju thotë mendja, gjithçka do të jetë më e lehtë në vazhdim.

4. Fakti që nikotina është larguar nga trupi juaj ul mundësitë e të pasurit dhembje koke apo të përziera. Të gjitha simptomat që po përjetoni janë efekt i mendjes. Kjo nuk i bën më të lehta për t’u kapërcyer, por duhet të arrini paqen brenda vetes dhe të përdorni forcën dhe motivimin për të shkuar drejt qëllimit që i keni vendosur vetes.

5. Rreth dy javë pasi të keni lënë pirjen e duhanit do të vini re se disa aktivitete të përditshmërisë janë më të lehta për t’u bërë. Nuk do të lodheni aq sa më parë kur të ngjisni shkallët e pallatit. Funksionet normale të mushkërive përmirësohen në mënyrë dramatike 14 ditë pas lënies së duhanit.

6. Shumica e simptomave kanë tendencë të zhduken rreth dy javë e gjysmë pas ndërprerjes së duhanit. Kjo do të thotë se dëshirat që duhet t’i frenonit tashmë janë më pak të shpeshta, aq sa nuk do të kërkoni më paketën më të afërt për ta konsumuar.

7. Edhe pse trupit tuaj i duhet më pak kohë, mendjes i duhet më shumë për t’u çliruar nga varësia dhe mund të quheni zyrtarisht të pastër pas tri javësh. Urime, tashmë jeni të lirë!

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com