​Thaçi nderohet nga Kardinali Martino

0

Kryeministri në largim i Republikës së Kosovës, Hashim Thaçi, është nderuar me dekoratën më të lartë të Kalorësisë së Francisit, nga Kardinali Martino nga Selia e Shenjtë
Kjo dekoratë i është dhënë në emër të urdhritKonstantinian të Shën Gjergjittë themeluar nga vetë Papa Klementi Albani, papa shqiptar, për kontributin në bërjen e paqes në Ballkan dhe promovimin e dialogut.

Thaçi e ka falënderuar Selinë e Shenjtë për kontributinhistorik që ka dhënë dhe ka kërkuar që të thellohen edhe më tej marrëdhëniet me Vatikanin.

“Kardinali Martino është ndër diplomatët më të shquar të Vatikanit, duke shërbyer 15 vite si Ambasador në OKB”, ka shkruar ai në Facebook. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com