Author: A X

“Prishtina Talks” organizon eventin e radhës me temën RIPËRTËRITJE Folës: Bekir Halimi, Ekrem Avdiu, Justinian Topulli Tema: RIPËRTËRITJE | Në dekadën e tretë të përpjekjeve për përmirësim Data: 8 Dhjetor 2022, ora:19:00 Pritja e mysafirëve: 18:45-19:00 Lokacioni: Hotel Swiss Diamond, Qendër, Prishtinë Për të garantuar pjesëmarrjen kërkohet rezervim: +38349658585 Për…

Read More

Thonë se sporti nuk merret me politikë dhe se i bashkon njerëzit! Në fakt, sporti ka qenë një nga mjetet më efikase të politikës, për të shprehur hegjemoninë e një kulture të caktuar. Ndeshjet sportive dhe kampionatet ndërkombëtare mes ekipeve kombëtare, janë parë dhe vlerësuar si ndeshje të vetë kombeve…

Read More

Vendimi i sotëm i Qeverisë për uljen e pagave në sistemin gjyqësor dhe prokurorial siç duket do has në zëra kundërshtues dhe i njëjti po konsiderohet kundërkushtetues nga avokati Asdren Bytyqi. Ai ka shkruar se vendimi i sotëm i Qeverisë është duke cënuar parimet kushtetuese të “ndarjes së pushteteve” dhe “sigurisë…

Read More

Të paktën 6 persona kanë humbur jetën dhe 81 të tjerë janë lënduar, nga një shpërthim që ka ndodhur në rrugën e njohur Istiklal pranë sheshit Taksim në Istanbul, raporton Anadolu Agency (AA). Pas shpërthimit që ndodhi në orën 16:20 sipas kohës lokale, në rajon u dërguan shumë zjarrfikës, policë…

Read More

Islamin nuk e bën të mrekullueshëm për ne si muslimanë vetëm ajo pjesë që Perëndimi pëlqeu dhe mori prej tij, duke e bërë atë që është sot, dashurinë e tij për dijen dhe arritjet e civilizimit të tij, por mbi të gjitha e vërteta ekskluzive e Zotit që ai solli…

Read More

Dr. Shefqet Krasniqi ka paditur profesorin unvisersitar, njëherit panelist në T7 Blerim Latifin. “Paditësit Shefqet Krasniqit i është cenuar rëndë përsonaliteti moral, shpirtëror, familjar, shoqëror, kolegial e publik. Shpifja në emër të lirisë së shprehjes që cënon rëndë dinjitetin moral dhe veprimtarinë intelektuale të personit tjetër, nuk përbën liri të…

Read More

Të gjitha besimet fetare universale në botë, e njohin vëllazërinë në besim, qoftë edhe jashtë vëllazërisë fisnore apo kombëtare. Të vetmet besime që e kufizojnë vëllazërinë brenda fisit apo kombit janë një pjesë e besimeve pagane apo edhe ndonjë fe me origjinë hyjnore, por e devijuar nga dora njerëzore. Besimi…

Read More

Kjo fjali është pjesë e një prej sureve të shkurtra të fundit të Kuranit, është ajeti numër 4 i sures el-Maun. Nëse dikush ndalet vetëm tek ky ajet, nisur nga fakti se ajeti është një fjali e plotë që përgjithësisht përmban një kuptim të caktuar dhe nuk shikon vazhdimin e…

Read More