Përkëdheljet, ilac për zemrën e bebeve

0

Të porsalindurit, janë shumë të ndjeshëm ndaj përkëdheljeve dhe reagojnë ndaj këtij stimuli dashurie, me ngadalësimin e ritmit kardiak. Ndërsa ndjeshmëria e tyre ndaj këtij lloj stimuli i korrespondon asaj të prindërve, sikur të ishte një dhunti apo zakon i trashëguar.
Përfundimi i mësipërm është provuar nga një eksperimentim i Merle Fairhurst, përfaqësues i Max Planck Institute for Human Cognitive dhe Brain Sciences në Leipzig. Rezultatet e plota të këtij studimi për të cilin duhen vënë në dijeni sa më shumë prindër, mund ta gjeni të publikuar në revistën Psychological Science. 

Share.

About Author

Leave A Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On YoutubeCheck Our Feed
themekiller.com